Treshold inspection & application Training europe bv

Logo

 

Composiet onderzoek

TiaT europe bv houdt zich bezig met diverse onderzoeksprogramma's op het gebied van niet destructief onderzoek. Momenteel zijn we in de afronding van een groot project op het gebied van composiet materialen binnen het BAC programma dat geinitieerd is door de provincie Noord Brabant.

Binnen dit project doet TiaT europe een studie naar de automatisering van een aantal NDO technieken met als doelstelling om in de toekomst een robot te gebruiken om een aantal inspecties aan vliegtuigen uit te voeren. Dit kan zowel voor de civiele markt als militaire markt mogelijkheden bieden. Op dit moment ligt de focus op Ultrasoon Phased Array onderzoek, Digitale Radiografie en Thermografie. Deze studie heeft aangetoond dat een aantal van deze technieken geschikt zijn voor robotisering.

 

Inspectie van Glare

 

Binnen dit onderzoek zijn we bezig samen met een afstudeerder van de TU Delft om te kijken naar de in-service inspectie van Glare materiaal en wat de mogelijkheden zijn om tot een verbeterde inspectie te komen van dit ultrasoon complex materiaal. Glare is ontwikkeld door de TU Delft en wordt momenteel toegepast in de Airbus A380.

 

Inspectie van Hongingraat constructies

Samen met Vidisco, leverancier van digitale radiografie apparatuur wordt gekeken naar een module die gebruikt kan worden om water in honingraat eenvoudiger te herkennen. Huidige procedures schrijven vaak Thermografie als inspectie voor maar die hebben moeite om een onderscheid te maken tussen water en potting materiaal. Doelstelling is om water betrouwbaar als kleur in het digitale beeld te krijgen.

 

Reparatie van composiet materiaal

Binnen een IPC project wordt gewerkt samen met Stratagem aan de reparatie van een composietmateriaal wat gebruikt wordt binnen een marine omgeving. Thermografie is bij dit project de inspectietechniek die een oplossing moet gaan bieden als inspectietechniek voor uit te voeren reparaties op zee. Dit zowel om de initiele in-service defecten op te sporen als om de reparatie te controleren

 

Laatste Nieuws

WANTED aankomend of gecertificeerde NDO UT inspecteurs
woensdag 21 december 2016
Voor een van onze klanten zijn wer per direct op zoek naar meerdere kandidaten als aankomd of gecertificeerd UT level 2 operator voor pigging... Read More...

Member of

TEAM logo

           www.teaminc.com

 

NDT Trainingen 2017:

De nieuwe cursuskalender is uit!
Klik hier voor de kalender.